Sidecarteam Bax wint Grand Prix Zijspancross in Duitsland

18 september 2023

Sidecarteam Bax heeft de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross in het Duitse Rudersberg weten te winnen. Na een derde plaats in de eerste manche wisten ze de tweede manche winnend af te sluiten en dit was voldoende voor de eindzege.

Op zaterdag wist Bax zijn kwalificatieheat te winnen en kon hiermee in beide manches een goede startplaats uit kiezen. In de eerste manche kwam hij niet goed weg en liep hierdoor gelijk een achterstand op ten opzichte van de twee leidende combinaties. Bax kreeg het gat niet meer dicht gereden en finishte als derde.

In de tweede manche wist Bax wel de manche naar zijn hand te zetten en verzekerde zich hiermee van de eindzege. Voor de tussenstand is hij één punt ingelopen op de leidende combinatie en staat er nu nog 23 achter. Over twee weken wordt de laatste wedstrijd van het kampioenschap verreden in het Franse Castelnau de Levis.

Daguitslag WK Zijspancross Duitsland:

1 Bax/Cermak 45 Pnt

2 Vanluchene/Musset 44 Pnt

3 Hermans/van den Bogaart 43 Pnt

4 Wilkinson/Millard 36 Pnt

5 Lielbardis/Lielbardis 36 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Vanluchene/Musset 540 Pnt

2 Bax/Cermak 517 Pnt

3 Hermans/van den Bogaart 410 Pnt

4 Wilkinson/Millard 358 Pnt

5 Lielbardis/Lielbardis 341 Pnt