Sidecarteam Bax tweede in GP Zijspancross Noord Ierland

24 juli 2023

Sidecarteam Bax is in de Grand Prix Zijspancross in Noord Ierland tweede geworden. Bax won de eerste manche en reed ook in de tweede manche aan de leiding maar door een paar foutjes finishte hij toen als tweede, wat hem ook in het dagklassement een tweede plaats opleverde.

De omstandigheden waren slecht in Noord Ierland. Veel regen en een slechte geprepareerde baan zorgden ervoor dat de omstandigheden zwaar waren. 

Bax wist op zaterdag zijn kwalificatieheat te winnen en won ook de eerste manche. In de tweede manche reed hij opnieuw aan de leiding. Echter door een paar fouten en keer het stil remmen van het zijspan, wist Bax in de tweede manche als tweede over de finish te komen.

Met een 1-2 in de manches eindigde hij ook op een tweede plaats in het dagklassement. In de tussenstand om het wereldkampioenschap blijft hij op een tweede plaats staan en staat achttien punten achter op de leiders in het kampioenschap. Aankomend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Britse Cusses Gorse.

Daguitslag WK Zijspancross Noord Ierland:
1 Vanluchene/Musset 47 Pnt
2 Bax/Cermak 47 Pnt
3 Hermans/van den Bogaart 38 Pnt
4 Lielbardis/Lielbardis 36 Pnt
5 Prummer/Lebreton 31 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/Musset 399 Pnt
2 Bax/Cermak 381 Pnt
3 Hermans/van den Bogaart 345 Pnt
4 Wilkinson/Millard 270 Pnt
5 Keuben/Rietman 239 Pnt