Sidecarteam Bax wint GP Zijspancross in Duitsland

17 juli 2023

Sidecarteam Bax heeft op het circuit van Strassbessenbach haar derde opeenvolgende Grand Prix weten te winnen. Bax wist de zege te pakken met een 2-1 in de manches en deed hiermee goede zaken in de strijd om de titel.

Bax won niet alleen de Grand Prix maar ook wist hij zijn honderdste manche zege uit zijn carriere op wereld niveau te pakken. Dit in combinatie met het feit dat hij weer zeven punten dichterbij is gekomen op de leiders in het kampioenschap maakte het een perfecte dag voor de combinatie uit Bergeijk. Zijn achterstand bedraagt momenteel nog 18 punten. 

Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Noord Ierland.

Daguitslag GP Zijspancross Duitsland:
1 Bax/Cermak 47 Pnt
2 Hermans/van den Bogaart 47 Pnt
3 Vanluchene/Musset 40 Pnt
4 Veldman/Lebreton 34 Pnt
5 Wilkinson/Millard 28 Pnt