Sidecarteam Bax pakt eerste Grand Prix zege van seizoen 2023 in Polen

19 juni 2023

Sidecarteam Bax heeft haar eerste Grand Prix zege van seizoen 2023 binnen. In het Poolse Gdansk wist Bax met een 2-1 in de manches de Grand Prix zege naar zich toe te trekken.

Na een moeilijke Grand Prix van Estland was Bax er opgebrand om in Polen iets recht te zetten. De snelheid van Bax was goed op het circuit en dit liet hij zien met de snelste tijd in de tijdtraining. Ook in de kwalificatieheat was hij sterk en ging hij de strijd aan om de heat zege. Alles gevend kwam Bax net iets tekort om een inhaalmanoeuvre te forceren en finishte als tweede.

In de eerste manche pakte Bax een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Het koste hem een aantal ronden voordat hij de tweede plaats in handen kreeg en dit zorgde ervoor dat de kopman een gat kon slaan. Bax kreeg deze niet gedicht en concentreerde zich op het binnen halen van de tweede manche waarmee zijn kansen op de eindzege open bleven.

In de tweede manche was het Bax die gelijk na de start de leiding in de wedstrijd in handen nam. Hij zette een straf tempo in en wist de koppositie in handen te houden tot aan de finish. Bax won de manche en verzekerde zich hiermee van de eindzege!

In de tussenstand van het wereldkampioenschap blijft Bax op een derde plaats staan en heeft zijn achterstand op de tweede combinatie weten te verkleinen naar drie punten. Aankomend weekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Belgische Lommel.

Daguitslag WK Zijspancross Polen:
1 Bax/Cermak 47 Pnt
2 Vanluchene/Musset 47 Pnt
3 Hermans/Van Den Bogaart 36 Pnt
4 Prummer/Steegmans 33 Pnt
5 Sanders/Rostingt 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:

1 Vanluchene/Musset 276 Pnt
2 Hermans/Van Den Bogaart 240 Pnt
3 Bax/Cermak 237 Pnt
4 Wilkinson/Millard 172 Pnt
5 Keuben/Rietman 162 Pnt