Sidecarteam Bax vecht zich naar vijfde plaats in WK Zijspancross Estland

12 juni 2023

Bax had een goede snelheid op de kwalificatiedag en dit liet hij in de kwalificatieheat zien. Bax won overtuigend en leek hiermee verzekerd van een goede startplaats in de beide manches op zondag. Echter na de finish kreeg hij een straf van vijf plaatsen omdat zijn zijspan teveel geluid produceerde. Dit betekende voor Bax dat hij nu pas als twaalfde op mocht rijden, iets wat in Lange zeer nadelig is.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam Bax rond de twaalfde plaats uit de start en had veel werk te doen om terug naar voren te komen. Alles gevend wist hij er nog een vierde en vijfde plaats uit te halen.

In het dagklassement eindigde Bax als vijfde en staat nu derde in de tussenstand van het wereldkampioenschap, op 14 punten van de tweede combinatie. Aankomend weekend gaat het kampioenschap verder in Gdansk, Polen.

Daguitslag WK Zijspancross Estland:
1 Hermans/van den Bogaart 50 Pnt
2 Vanluchene/Musset 44 Pnt
3 Keuben/Rietman 38 Pnt
4 Lielbardis/Lielbardis 35 Pnt
5 Bax/Cermak 34 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Vanluchene/Musset 229 Pnt
2 Hermans/van den Bogaart 204 Pnt
3 Bax/Cermak 190 Pnt
4 Keuben/Rietman 148 Pnt
5 Wilkinson/Millard 141 Pnt