Sidecarteam Bax klimt naar tweede plaats in het WK Zijspancross

29 mei 2023

Sidecarteam Bax heeft een zeer positieve vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross in het Franse Brou achter de rug.  Bax wist zijn eerste manchezege van dit kampioenschap te boeken en werd met een tweede plaats in de tweede manche tweede in het dagklassement.

Na hun podiumplaats in Heerde was het team vastbesloten om het juiste ritme in Frankrijk verder te zetten. Het gevoel op de baan was gelijk goed en dit was ook aan de tijden in de trainingen te zien. Bax was snel en dit resulteerde in een overwinning in de kwalificatieheat waarmee ze de pole position wisten te veroveren.

In de eerste manche was het Bax die kopstart wist te pakken. Hij had gelijk het juiste ritme in handen en begon gedurende de wedstrijd weg te lopen bij de concurrentie. Bax zette de volledige eerste manche naar zijn hand en won de manche.

In de tweede manche was het opnieuw Bax die het deelnemersveld aanvoerde bij de start. Net als in de eerste manche leidde hij in de beginfase maar door een klein foutje moest hij de koppositie afstaan. In het resterende deel van de wedstrijd zette hij alles op alles en zette de leidende combinatie onder druk. Ondanks verwoede pogingen slaagde hij er niet meer in om de koppositie terug te pakken en kwam als tweede over de finish.

Commentaar Etienne Bax: ”We zijn heel blij dat we een flinke stap hebben gemaakt op technisch vlak en we hopen dat we de komende GP een vuist kunnen maken. De starts waren goed en we zijn constant in strijd geweest voor de dubbele manchezege. Dat was al weer even geleden.”

Met een 1-2 in de manches eindigde Bax op een tweede plaats in het dagklassement. Met deze resultaten is hij in de tussenstand opgeklommen naar een tweede plaats. 

Daguitslag WK Zijspancross Frankrijk:

1 Vanluchene/Musset 47 Pnt

2 Bax/Cermak 47 Pnt

3 Hermans/van den Bogaart 38 Pnt

4 Wilkinson/Millard 35 Pnt

5 Prummer/Steegmans 32 Pnt

Tussenstand WK Zijspancross:

1 Vanluchene/Musset 185 Pnt

2 Bax/Cermak 156 Pnt

3 Hermans/van den Bogaart 154 Pnt

4 Wilkinson/Millard 123 Pnt

5 Keuben/Rietman 110 Pnt