Sidecarteam Bax tweede in Dutch Sidecar Masters in Rhenen

19 mei 2023

Sidecarteam Bax is tijdens de derde wedstrijd van de Dutch Sidecar Masters in Rhenen op het podium geëindigd. In de eerste manche kwamen ze na een matige start terug naar een derde plaats. In de tweede manche reden ze in de beginfase aan de leiding en werden op een tweede plaats afgevlagd. Met tweemaal een 3-2 in de manches eindigde Bax ook in het dagklassement op een tweede plaats.

Na zijn tweede plaats tijdens de Grand Prix van Heerde was de doelstelling van Bax om in Rhenen verder te bouwen. Dit lukte, al kreeg hij het in de eerste manche niet cadeau. Bax kwam slecht uit de start en moest een inhaalrace rijden. Inhalen was niet makkelijk op het circuit van Rhenen maar toch slaagde Bax er in om er nog een derde plaats uit te halen.

In de tweede manche wist Bax de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Een aantal ronden hield hij stand op de eerste plaats maar toen kwam een sterk rijdende Hermans hem voorbij. Bax gaf zich niet zomaar gewonnen en bleef voor de rest van de wedstrijd dicht in de buurt. Bax kwam ditmaal als tweede over de finish en dit leverde hem in het dagklassement een tweede plaats op.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Een slechte start in de eerste manche verpeste onze wedstrijd maar we hebben alles gegeven en wisten er nog een derde plaats uit te halen. In de tweede manche hebben we aan de leiding gereden en vervolgens hebben we Hermans tot aan de finish gevolgd. Het rijden begint steeds weer wat beter te gaan en dit moeten we vast zien te houden. Ik kijk uit naar de komende wedstrijden.”

Volgend weekend staat voor Bax de vijfde wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross op het programma in het Franse Brou.