Sidecarteam Bax zet door in ONK Zijspancross in Halle na flinke crash in Geldermalsen

1 mei 2023

Sidecarteam Bax heeft tijdens de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Halle doorgezet. De voorbereiding op de wedstrijd verliep niet geheel vlekkeloos. Tijdens een training op zaterdag in Geldermalsen kwamen ze hard ten val en hierbij stootte Bax zijn hoofd. Dit had tot gevolg dat hij op zondag in het begin van de dag wat problemen had met het zicht. In de training liep het allemaal niet lekker maar Bax zou Bax niet zijn als hij er niet het beste van probeerde te maken.

Tussen de training en de eerste manche nam Bax de nodige rust en koos ervoor om met een donker glas in zijn bril te gaan rijden. Dit pakte goed uit. In de eerste manche ging het rijden beter en wisten ze op een tweede plaats over de finish te komen.

In de tweede manche reed de combinatie aan de leiding totdat ze tot stilstand kwamen achter een paar gedubbelde rijders. Toen Bax stil stond werd hij door een andere combinatie geraakt en dit zorgde ervoor dat de demper van de uitlaat brak. Bax finishte uiteindelijk als vierde maar omdat het zijspan teveel geluid produceerde, werden ze tien plaatsen terug gezet!

Met deze resultaten eindigde het team op een vijfde plaats in het dagklassement.

Aankomend weekend staat voor Sidecarteam Bax de derde wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross op het programma in Kramolin, Tsjechie.

Daguitslag ONK Zijspancross Halle:
1 Hermans/van den Bogaert 50 Pnt
2 Keuben/Rietman 42 Pnt
3 Wilkinson/Millard 36 Pnt
4 Mulders/van Deutekom 33 Pnt
5 Bax/Cermak 33 Pnt