Sidecarteam Bax houdt schade beperkt in eerste WK Zijspancross in Spanje

27 maart 2023

Sidecarteam Bax heeft de schade tijdens de eerste wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross in Spanje beperkt weten te houden. Door een mechanisch probleem in de kwalificatieheat, kwalificeerde Bax zich via de laatste kans voor de wedstrijd en dit betekende dat hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten.

De wedstrijd werd verreden op het circuit van Talavera de la Reina. Dit is een prachtig circuit waarop het moeilijk is om in te halen. Bax moest in beide manches vanaf de tweede startrij starten waardoor hem dus veel werk te wachten stond. In zowel de eerste als de tweede manche moest Bax van rond de vijftiende plaats naar voren zien te komen. Beide keren kwam hij tot de zesde plaats waarmee hij totaal vijfde werd.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Ondanks dat we super goed voorbereid waren op deze eerste Grand Prix, liep het toch uit op een stressvol weekend. We gaan ervoor om dit aankomend weekend in Portugal beter te doen. Ik wil mijn team bedanken. Vanaf de laatste wedstrijd in Rudersberg vorig jaar zijn we druk geweest en we hebben er alles voor over om er dit jaar een goed seizoen van te maken. Ik ben me ervan bewust dat ik enorm blij mag zijn met de mensen om me heen. We gaan ervoor in de komende wedstrijden.’’

Daguitslag WK Zijspancross Spanje:
1 Vanluchene/Musset 50 Pnt
2 Wilkinson/Millard 42 Pnt
3 Van Werven/De Veene 38 Pnt
4 Van Daele/Beleckas 30 Pnt
5 Bax/Cermak 30 Pnt