Sidecarteam Bax laat al goede dingen zien in zijspan seizoensopener in Eersel

26 februari 2023

Sidecarteam Bax heeft in de zijspan seizoensopener in Eersel al vroeg in het seizoen goede dingen laten zien. In de eerste manche liep het allemaal nog niet naar wens en kwamen ze niet verder dan een vierde plaats maar in de tweede manche gingen ze het gevecht aan om de overwinning en werden ze uiteindelijk tweede.

Na een aantal weken op harde circuits te hebben getraind met het nieuw ontwikkelde zijspan, was dit de eerste keer in het zand. In het begin was het even zoeken naar de juiste afstelling maar dit werd gedurende de dag steeds beter. Het was voor Bax een hele belangrijke dag waarin hij veel data kon verzamelen die hem in de komende periode van pas kan komen. Na een vierde plaats in de eerste manche werden er een aantal wijzigingen doorgevoerd en dit pakte in de tweede manche veel beter uit. Bax starte als tweede en begon na een aantal ronden het gat tot aan de leidende combinatie te dichten. Met nog twee ronden te gaan namen ze de leiding in de wedstrijd in handen maar door een foutje in de laatste ronde moesten ze deze toch nog afstaan en finishten als tweede. 

Met een 4-2 in de manches eindigde de combinatie op een derde plaats in het dagklassement. De volgende belangrijke wedstrijd voor Sidecarteam Bax is de eerste wedstrijd van de Dutch Sidecar Masters in Varsseveld op 12 maart.

Overall Sidecar Season Opener Eersel:

1 Hermans-van den Bogaert 45 Pnt
2 Keuben-Rietman 45 Pnt
3 Bax-Cermak 40 Pnt
4 van Werven-de Veene 40 Pnt
5 Wijers – van der Putten 32 Pnt