Sidecarteam Bax maakt veel punten goed in strijd om wereldtitel

5 september 2022

Tijdens de voorlaatste wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross in Kaplice, Tsjechië  heeft Sidecarteam Bax veel punten goed weten te maken. Met een 1-3 in de manches wist de combinatie tweede te worden in het dagklassement.

In de week voorafgaande aan het evenement was de uitspraak van het hoger beroep van de Grand Prix in Estland. Dit nieuws was niet positief voor Bax waardoor hij met een achterstand van zestien punten op de leidende combinatie aan de Grand Prix van Tsjechië begon. Voor Bax was alles er aan gelegen om hoog te scoren en punten goed te maken.

Na een overwinning in de kwalificatieheat op zaterdag begon Bax met vertrouwen aan de zondag. Hij reed twee sterke manches en wist met een 1-3 tweede te worden in de daguitslag. Door dit goede resultaat heeft hij zijn achterstand in de strijd om de wereldtitel weten te verkleinen naar vijf punten.

Over twee weken staat de laatste Grand Prix van het seizoen op het programma in het Duitse Rudersberg. Hier zal de beslissing vallen of Bax voor de vijfde keer in zijn carrière wereldkampioen zijspancross kan worden.