Sidecarteam Bax krijgt af te rekenen met flinke domper in WK Zijspancross Estland

4 juli 2022

Sidecarteam Bax heeft tijdens de vierde wedstrijd van het wereldkampioenschap zijspancross in Estland een flinke domper te verwerken gekregen. Met een derde en een eerste plaats in de manches eindigde Bax op een tweede plaats in het dagklassement. Echter na de wedstrijd kreeg hij tien strafplaatsen omdat de organisatie vond dat hij bij een gele vlag en rode kruis situatie te weinig snelheid minderde en tevens haalde hij hierbij een achterblijver in die snelheid minderde. Door dit voorval finishte Bax in de tweede manche als elfde en werd hiermee zesde in het dagklassement, maar wat veel erger is, is dat hij de leiding in de tussenstand af heeft moeten staan.

Nadat Bax op zaterdag zijn kwalificatieheat had weten te winnen, begon hij met vertrouwen aan de eerste manche. Hij pakte een goede start en kon als leider aan de wedstrijd beginnen. In deze manche ging het rijden niet naar wens waardoor hij twee plaatsen af moest staan en derde werd.

In de tweede manche stelde Bax orde op zaken en wist de manche van start tot finish te controleren. Hiermee eindigde hij als tweede in het dagklassement en zou met een voorsprong van twee punten op de tweede combinatie vertrekken uit Estland.

Echter door de straf kijkt Bax nu tegen een achterstand aan van 16 punten. Er staan nog twee Grand Prix’s op het programma in september! Op zondag 17 juli komt Bax aan de start in de volgende wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters op de Zwarte Cross in Lichtenvoorde.

Daguitslag WK Zijspancross Estland:
1 Varik/Kunnas 50 Pnt
2 Vanluchene/Bax 44 Pnt
3 Hermans/Musset 38 Pnt
4 Van Werven/van den Bogaart 34 Pnt
5 Gordejev/Stupelis 30 Pnt
6 Bax/Cermak 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Varik/Kunnas 163 Pnt
2 Bax/Cermak 147 Pnt
3 Van Werven/van den Bogaart 129 Pnt
4 Vanluchene/Bax 123 Pnt
5 Veldman/Janssens 108 Pnt