Sidecarteam Bax boekt derde zege oprij in de Dutch Sidecar Masters

6 juni 2022

Sidecarteam Bax heeft de zesde wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in Varsseveld weten te winnen. Door deze zege blijft de combinatie aan de leiding staan in de tussenstand en heeft een voorsprong van 13 punten.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Bax want in de tweede bocht liet hij zijn motor stil vallen waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Op gecontroleerde wijze wist hij de ene na de andere combinatie te passeren en kwam nog terug naar een tweede plaats.

In de tweede manche had Bax een spannend gevecht met Veldman om de eindzege. Na een geweldige strijd wist Bax het gevecht in de slotfase in zijn voordeel te beslissen en kwam als winnaar over de finish.

Met een 2-1 in de manches won Bax het dagklassement en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand van de Dutch Sidecar Masters. 

Commentaar Etienne Bax: ‘’Ik ben blij met hoe het rijden gaat op het moment en we gaan de komende weken gebruiken als voorbereiding op de Grand Prix van Lommel. We gaan veel testen en zorgen dat we daar goed voorbereid aan de start verschijnen.’’

De volgende van Sidecarteam Bax is de Grand Prix van Lommel in het weekend van 25 en 26 juni.

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Varsseveld:

1 Bax/Cermak 47 Pnt

2 Veldman/Janssens 47 Pnt

3 Van Werven/van den Bogaert 38 Pnt

4 Wilkinson/Millard 31 Pnt

5 Leferink/Beleckas 30 Pnt

Tussenstand Dutch Sidecar Masters:

1 Bax/Cermak 258 Pnt

2 Veldman/Janssens 245 Pnt

3 van Werven/van den Bogaert 223 Pnt

4 Wijers/Debruyne 167 Pnt

5 van de Lagemaat/Deveene 143 Pnt