Sidecarteam Bax tweede in Dutch Sidecar Masters in Lochem

11 april 2022

Sidecarteam Bax is in de derde wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in Lochem op een tweede plaats geëindigd. Met tweemaal een tweede plaats in de manches werd hij tweede in het dagklassement en blijft hiermee kanshebber op prolongatie van de Nederlandse zijspantitel.

Bax begon aan de dag met een tweede tijd in de tijdtraining. In de eerste manche pakte Bax kopstart en werkte een goede wedstrijd af. Ondank dit kon hij de koppositie niet vasthouden en finishte als tweede.

In de tweede manche kwam hij minder goed uit de start en kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een tweede plaats en verzekerde zich hiermee ook van een tweede plaats in het dagklassement.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Alles loopt lekker en we kijken erg uit naar de start van het wereldkampioenschap over twee weken. Door alle veranderingen binnen het team zijn we van ver gekomen. We hebben deze winter veel testwerk moeten verrichten en door de overstap van twee naar viertakt veel moeten leren. Iedere week wordt het beter en makkelijker en we zijn blij met de overstap.’’

Na drie wedstrijden staat Bax op een tweede plaats in de tussenstand van de Dutch Sidecar Masters. Aankomende zaterdag staat de volgende wedstrijd op het programma in Oldebroek.

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Lochem:
1 Veldman/Janssens 50 Pnt
2 Bax/Cermak 44 Pnt
3 Keuben/Rietman 38 Pnt
4 Brown/Chamberlain 33 Put
5 Sanders/Rostingt 28 Pnt

Tussenstand Dutch Sidecar Masters:
1 Veldman/Janssens 116 Pnt
2 Bax/Cermak 114 Pnt
3 van Werven/van den Bogaart 101 Pnt
4 Keuben/Rietman 96 Pnt
5 Wilkinson/Rietman 82 Pnt