Sidecarteam Bax laat sterke indruk achter in Dutch Sidecar Masters in Halle

4 april 2022

Sidecarteam Bax heeft tijdens de tweede wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters in Halle een sterke indruk achtergelaten. Toch gingen ze niet met de overwinning naar huis maar werden ze tweede!

Bax begon met een goed gevoel aan de tijdtraining en bouwde hierin zijn tempo rustig op. Hij zette een aantal keren aan en wist met een verschil van een seconde op de tweede combinatie de pole position te veroveren.

In de eerste manche reden Bax/Cermak een goede wedstrijd die ze volledig naar hun hand wisten te zetten. Echter na de manche kregen ze een straf omdat het zijspan teveel geluid produceerde. Dit betekende dat ze de eerste manche niet wonnen maar als zesde geklasseerd werden. 

In de tweede manche stelden ze orde op zaken. Net als in de eerste manche ging het rijden soepel en wisten ze een gat te slaan ten opzichte van hun achtervolgers. Bax gaf de koppositie niet meer uit handen en won de manche.

Met een 6-1 in de manches eindigde Bax op een tweede plaats in het dagklassement en blijft hiermee aan de leiding staan in de tussenstand van de Dutch Sidecar Masters. Aankomende zondag gaat het kampioenschap verder in Lochem.

Daguitslag Dutch Sidecar Masters Halle:
1 Van Werven/van den Bogaart 45 Pnt
2 Bax/Cermak 40 Pnt
3 Keuben/Rietman 38 Pnt
4 Wilkinson/Millard 36 Pnt
5 Foden/Cooper 30 Pnt