Sidecarteam Bax houdt schade beperkt in het Frans Kampioenschap in Vesoul

11 juli 2021

Sidecarteam Bax heeft tijdens de derde wedstrijd om het Frans Kampioenschap Zijspancross in Vesoul de schade beperkt weten te houden. Bax kwam verre van fit aan de start maar was vastbesloten om zijn leidersplaats zo goed mogelijk te verdedigen.

Acht dagen geleden kwam Bax tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Oldebroek zwaar ten val en brak hierbij een rib, liep een scheurtje op in zijn sleutelbeen en had vele kneuzingen. Ondanks dat hij zich verre van goed voelde, weerde Bax zich kranig!

‘’We zijn vandaag vierde, derde en tweede geworden in de manches en zijn derde geworden in het dagklassement. Ik ben heel blij met deze prestatie want in het kampioenschap staan we slechts drie punten achter op Vanluchene. Omdat we vandaag hebben gereden, is er nog niets overboord en hebben we nog alle kans om de titel te kunnen pakken,’’ vertelt Etienne Bax.

Op 5 september staat de volgende wedstrijd om het Frans Kampioenschap op het programma in Brou.