Succes en tegenslag voor Sidecarteam Bax in ONK Zijspancross in Oldebroek

5 juli 2021

Sidecarteam Bax heeft tijdens de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Oldebroek succes en tegenslag gekend. Bax won de eerste manche maar kwam in de beginfase van de tweede manche hard ten val en moest geblesseerd opgeven.

Nadat ze in de tijdtraining een tweede tijd op de klok hadden weten te zetten, reden ze een sterke eerste manche die ze naar hun hand wisten te zetten. Met een goed gevoel begonnen Etienne en Nicholas dan ook aan de tweede manche. Opnieuw zaten ze er goed bij maar op de grote tafelberg ging het mis. Etienne landde precies in een knip, wat tot gevolg had dat het bakwiel afbrak en ze zwaar ten val kwamen. Etienne en Nicholas hadden zich flink bezeert bij de valpartij en moesten voor onderzoek naar het ziekenhuis.

‘’Het gaat naar omstandigheden goed. Ik heb een rib gebroken, welke net onder het sleutelbeen zit. Daarnaast is het sleutelbeen gescheurd, longen gekneusd en heb ik kneuzingen aan torso, nek en hoofd. Nicholas was bang dat hij zijn pols gebroken zou hebben maar dit was gelukkig niet het geval,’’ vertelt Etienne.

Ondanks de valpartij blijft Bax vooruitstrevend en wil hij snel weer terug op het zijspan zitten.

‘’We denken toch snel weer op de motor te zitten. Ondanks dat ik me nu zeker niet best voel kan dat in een paar dagen al een stuk beter zijn. Het doel is als alles volgend plan verloopt om aankomend weekend tijdens het Frans Kampioenschap in Vesoul weer mee te rijden. De rib is namelijk gebroken kort langs mijn hoofdslagader en ik wil zeker weten dat dit geen kwaad kan. Ik wil dit graag eerst met dokter Claes overleggen voordat ik definitief beslis of ik mee doe of niet.’’