Sidecarteam Bax pakt de winst in Frans Kampioenschap Zijspancross in Huismes

14 juni 2021

Sidecarteam Bax heeft op zondag de eerste wedstrijd van het Frans Kampioenschap Zijspancross in Huismes weten te winnen. Bax pakte de dagzege met twee manchezeges en een tweede plaats.

‘’Het was een heel zwaar stenen circuit en met 38 teams aan de start was het net een mini Grand Prix. Ik heb twee keer kopstart gepakt en ik ben blij dat dit weer beter gaat. We hebben hier de laatste tijd veel op getraind en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. Het was een hele goede voorbereiding op het naderende Grand Prix en ONK seizoen,’’ vertelt Etienne Bax.

Deze week zal Sidecarteam Bax in het zand gaan trainen als voorbereiding op de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Oldebroek en de week erna staan ze aan de start in de tweede wedstrijd om het Frans Kampioenschap!

Daguitslag Frans Kampioenschap Huismes:
1 Bax/Musset 72 Pnt
2 Vanluchene/Bax 69 Pnt
3 Sanders/Lebreton 58 Pnt
4 Prunier/Prunier 52 Pnt
5 van de Lagemaat/Deveene 46 Pnt