Zijspancombinatie Bax/Musset pakken podiumplaats in ONK Zijspancross in Varsseveld

4 oktober 2020

De Zijspancombinatie Bax/Musset heeft in de derde wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Varsseveld een podiumplaats weten te behalen. Bax kwam bij de start van de eerste manche met een andere combinatie in aanraking en viel. Vanuit de achterhoede kwam hij door het veld terug naar voren en wist er nog een derde plaats uit te halen. In de tweede manche wisten ze tijdens de eerste ronde de koppositie in handen te nemen en wisten de wedstrijd naar hun hand te zetten.

In de nacht van zaterdag op zondag had het veel geregend in Varsseveld maar de organisatie had veel werk verzet zodat de wedstrijd toch door kon gaan. Bax verkende in de training rustig het circuit en bouwde zijn snelheid op. Na verschillende snelle ronden kwam hij uit op een derde tijd en keerde tevreden terug naar het paddock.

De eerste manche begon met een tegenslag voor Bax want gelijk na de start kwam hij met een andere combinatie in aanraking en kwam ten val. Hierbij ging veel kostbare tijd verloren waardoor hij vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Alles gevend wisten ze de ene na de andere combinatie een plaats terug te verwijzen en wisten er uiteindelijk nog een derde plaats uit te halen.

Gebrand op een beter resultaat gingen ze in de tweede manche van start. Ditmaal zaten ze er beter bij en konden als tweede aan de wedstrijd beginnen. Tijdens de eerste ronde wisten ze Willemsen/Bax te passeren en namen de leiding in de wedstrijd over. Met een straf tempo liepen ze weg bij hun achtervolgers en wisten de volledige tweede manche naar hun hand te zetten.

Met een 3-1 in de manches eindigde Bax op een tweede plaats in de daguitslag. In de tussenstand om het Open Nederlands Kampioenschap is Bax opgeklommen naar een derde plaats. De laatste wedstrijd van het kampioenschap wordt op zaterdag 24 oktober verreden in Oldebroek.

Daguitslag ONK Zijspancross Varsseveld:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Musset 45 Pnt
3 Hermans/Janssens 38 Pnt
4 Vanluchene/van den Bogaart 36 Pnt
5 Kops/Horton 32 Pnt

Tussenstand ONK Zijspancross:
1 Willemsen/Bax 140 Pnt
2 Vanluchene/van den Bogaart 120 Pnt
3 Bax/Musset 106 Pnt
4 Hermans/Janssens 105 Pnt
5 Keuben/Beleckas 91 Pnt