Zijspancombinatie Bax/Musset slaat terug in ONK Zijspancross in Oss

21 september 2020

De zijspancombinatie Bax/Musset heeft op circuit de Witte Ruysheuvel in Oss de tweede wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross weten te winnen.

Bax kwam in de eerste manche helemaal vanuit de achterhoede terug naar een tweede plaats en hield hiermee zijn kansen op de eindzege open. In de tweede manche nam hij na een aantal ronden de leiding in de wedstrijd in handen en zette de manche volledig naar zijn hand.

Bax was er op gebrand om terug te slaan in Oss. De wedstrijd van vorige week in Berghem zat vol met tegenslagen voor Bax waardoor hij moest proberen om in Oss punten goed te maken op de concurrentie. Ook in Oss zat het hem in het begin niet mee want in het begin van de tijdtraining reed Bax zijn achterwiel kapot en dit had tot gevolg dat hij geen tijd meer neer kon zetten en dus in beide manches als laatste een plaats moest zoeken achter het starthek.

In de eerste manche koos Bax voor een plaats helemaal aan de binnenzijde achter het starthek. Hij kwam niet lekker weg en moest in de achterhoede aan de wedstrijd beginnen. Alles gevend kwam hij gedurende de wedstrijd door het veld terug naar voren. Met nog een aantal ronden te gaan kreeg hij de tweede plaats in handen en begon in te lopen op de kopman. Het gat was echter net iets te groot om volledig te dichten waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche kozen ze voor een andere positie achter het starthek en dit pakte goed uit. Bax kon in de top vijf aan de wedstrijd beginnen en begon zich gelijk met het gevecht aan de kop te bemoeien. Na een mooie strijd met Daniel Willemsen nam Bax de leiding over en begon weg te lopen bij de achtervolgers. Met een straf tempo bouwde hij een veilige voorsprong op en zette de wedstrijd naar zijn hand.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Na de start van het kampioenschap in Berghem, hadden we deze zege echt nodig. Het liep vandaag allemaal lekker, al was het jammer dat we er in de eerste manche niet goed bij zaten met de start. We hebben weer wat punten goed gemaakt op de concurrentie en blijven jagen op de titel totdat voor de laatste keer de finishvlag gevallen is.’’

Met een 2-1 in de manches won Bax het dagklassement in Oss. De volgende ONK-wedstrijd wordt verreden op 4 oktober in Varsseveld.

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Musset 47 Pnt
2 Willemsen/Bax 43 Pnt
3 Vanluchene/van den Bogaart 40 Pnt
4 Van Werven/Beunk 32 Pnt
5 Leferink/Veldman 29 Pnt

Hieronder een video van de zege van Bax in Oss.