Bax/Stupelis winnen met team Nederland sidecarcross of nations

6 oktober 2019

Etienne Bax en Kaspars Stupelis hebben het seizoen in stijl afgesloten. Tijdens de sidecarcross of nations in het Duitse Schwedt maakten ze deel uit van team Nederland en wisten hier niet alleen het landenklassement te winnen maar wisten ook als beste individuele team te eindigen.

Voor Etienne en Kaspars was het hun laatste wedstrijd samen en daardoor wilden ze nog een keer schitteren. In de kwalificatieheat op zaterdag werden ze derde waardoor ze zeer gemotiveerd uitkeken naar de wedstrijd op zondag. In de eerste manche wisten ze tweede te worden maar de kers op de taart kwam in de tweede manche.

Bax/Stupelis kwamen sterk voor de dag en wisten de complete wedstrijd naar hun hand te zetten. Ze gaven de concurrentie geen kans en wonnen de manche. De eerste plaats van Bax/Stupelis was een belangrijk aandeel in de overwinning van Team Nederland in de sidecarcross of nations maar ook wonnen ze het individuele klassement.

Het seizoen zit er nu op voor Sidecarteam Bax maar het zal niet lang duren voordat ze op volledige snelheid aan de voorbereiding op seizoen 2020 gaan beginnen.

Landenklassement:
1 Nederland 10 Pnt
2 Estland 36 Pnt
3 Engeland 41 Pnt
4 Tsjechie 47 Pnt
5 Letland 47 Pnt