Sidecarteam Bax tweede in GP van Belgie en op koers voor wereldtitel

1 september 2019

Sidecarteam Bax is in de Grand Prix van Belgie in Kester op een tweede plaats geeindigd. Ondanks dat Bax hier zelf niet tevreden over is, pakte hij belangrijke punten in de strijd om de wereldtitel en kan volgend weekend in Frankrijk de titel pakken! 

In de eerste manche kwam Bax rond de achtste plaats uit de start en moest aan een inhaalrace beginnen. In de beginfase had hij het moeilijk om plaatsen winst te boeken maar al voor het midden van de wedstrijd kwam hij aan op een tweede positie. Opdat moment hadden Vanluchene/van den Bogaart al een gat geslagen van rond de twintig seconden. Bax ging in de achtervolging en kwam steeds iets dichterbij. Toch was de tijd tekort om het gat helemaal te dichten en strandde op 4 seconden.

‘’Ik ben niet tevreden. We reageerden goed bij de start maar op het midden van het startveld verloren we een aantal plaatsen. In de beginfase ging het rijden niet lekker maar daarna begonnen de rondetijden te komen. Een tweede plaats is goed voor het kampioenschap maar ik hoop dat we in de tweede manche meer kunnen laten zien en kunnen vechten voor de zege,’’ vertelt Etienne Bax.

Bax pakte een redelijke start in de tweede manche en kon net buiten de top vijf aan de wedstrijd beginnen. Gedurende de manche werkte hij zich op naar een tweede plaats maar opdat moment hadden Vanluchene/van den Bogaart al een flink gat weten te slaan. Bax probeerde het gat te dichten maar moest net als in de eerste manche genoegen nemen met een tweede plaats ulricedal.se.

‘’Ik heb er niet van genoten in de tweede manche maar ik kan het niet meer veranderen. De afstelling van het zijspan was niet helemaal goed hier maar we hebben twee keer goed gescoord hier en hopelijk kunnen we volgend weekend de wereldtitel pakken,’’ vertelt Etienne.

In de strijd om de wereldtitel hebben Bax/Stupelis een voorsprong van 64 punten op Vanluchene/van den Bogaart en kunnen hierdoor volgend weekend in Frankrijk wereldkampioen worden!

Daguitslag Grand Prix van Belgie:
1 Vanluchene/van den Bogaart 50 Pnt
2 Bax/Stupelis 44 Pnt
3 Brown/Millard 36 Pnt
4 Veldman/Janssens 33 Pnt
5 Compalati/Chopin 32 Pnt