Sidecarteam Bax kent bewogen Dutch Quad Masters in Valkenswaard

30 juni 2019

Sidecarteam Bax heeft op het Eurocircuit van Valkenswaard een bewogen thuiswedstrijd van de Dutch Sidecar Masters gekend. Bax kwam hier aan de start met Lauris Daiders omdat zijn vaste bakkenist, Kaspars Stupelis, nog niet hersteld is van een open wond die hij een week eerder op heeft gelopen in Oss.

Ter voorbereiding op de wedstrijd in Valkenswaard werd er op zaterdagmiddagnog even getraind in Budel. Het gevoel met elkaar was goed waardoor ze met vertrouwen afreisden naar Valkenswaard om hier op jacht te gaan naar de belangrijke punten voor het kampioenschap. De dag begon zeer overtuigend want in de tijdtraining wisten ze de pole position te veroveren.

Een goede reactie bij de start van de eerste manche zorgde ervoor dat Bax als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Hij zette gelijk een hoog tempo in en wist een gat te slaan. De gehele wedstrijd wist hij de concurrentie op afstand te houden en leek op de overwinning af te stevenen. Echter in de voorlaatste ronde maakte een achterblijver een onverwachte manoeuvre waardoor Bax ten val kwam en het zijspan bovenop zich kreeg. Met een pijnlijke heup en een gebroken stuurdemper kon hij zijn weg op een derde plaats vervolgen. Omdat ze geen hoog tempo meer konden rijden, verloren ze nog verschillende plaatsen en werden als zesde afgevlagd.

In de tweede manche waren ze belust op revanche. Ze wisten opnieuw kopstart te pakken maar tijdens de eerste ronde werden ze door Hermans gepasseerd en vielen terug naar een tweede plaats. Bax hield de druk vol op de ketel en dit zorgde ervoor dat Hermans in de beginfase een fout maakte. Bax reed vervolgens een strakke wedstrijd en wist de tweede combinatie op vakkundige wijze achter zich te houden. Netjes rijdend reed hij de wedstrijd uit en kwam als winnaar over de finish.

Met een 6-1 in de manches wisten Bax/Daiders derde te worden in de daguitslag. In de tussenstand om de Dutch Sidecar Masters staat Bax nu tweede op slechts 1 punt van de kopman. De laatste wedstrijd van de Dutch Sidecar Masters is op 19 juliin Lichtenvoorde.