Bax/Stupelis winnen GP van de Oekraine en nemen leiding terug in handen

19 mei 2019

De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft de vijfde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in Kiev, Oekraine weten te winnen. Bax wist hier beide manches te winnen en deed hiermee goede zaken in de strijd om de wereldtitel.

Nadat ze in de vorige Grand Prix in Tsjechie de rode plaat hadden verloren stonden Etienne en Kaspars op scherp voor de wedstrijd in de Oekraine. Ze kwalificeerden zich op zaterdag als tweede maar hier waren ze nog niet helemaal tevreden mee.

In de manches op zondag kwamen ze ijzersterk voor de dag. Ze wisten in beide manches een hele goede start te pakken en reden strak. Dit zorgde ervoor dat ze zowel de eerste als de tweede manche winnend af wisten te sluiten en het maximale aantal punten scoorden.

Na de Grand Prix zege in Oldebroek wonnen ze vandaag in de Oekraine hun tweede Grand Prix van het seizoen. In de tussenstand om het wereldkampioenschap hebben ze de leiding weer terug in handen genomen en staan nu zes punten voor op Vanluchene/van den Bogaart.

Volgende week zondag staat voor Bax/Stupelis de derde wedstrijd om de Dutch Sidecar Masters op het programma op het circuit van Halle.