Sidecarteam Bax gedeeld leider in het wereldkampioenschap zijspancross

14 april 2019

Sidecarteam Bax is in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Spaanse Talavera de la Reina op een tweede plaats geëindigd. Bax finishte in de eerste manche als tweede en kwam in de tweede manche na een inhaalrace als vierde over de finish.

Na hun podiumplaats in de eerste Grand Prix in Lommel was het gevoel goed binnen het team. Met vertrouwen reisden ze dan ook af naar Spanje voor de tweede wedstrijd van het seizoen. Op zaterdag waren de tijden goed en streed Bax in de kwalificatieheat vooraan mee voor de winst. Net toen hij de koppositie in handen had, schoot de kabel eruit en kwam Bax tot stilstand. Hij viel hierbij terug naar een tiende plaats maar begon aan een zinderende inhaalrace en wist de schade met een vijfde plaats nog goed te beperken.

Op zondag kwam Bax sterk terug. Na een goede tweede plaats in de eerste manche had hij in de tweede manche meer werk aan de winkel. Hij kwam slecht weg bij de start en moest een inhaalrace rijden. Vanaf een achttiende plaats baande hij zich een weg terug naar voren en werd nog vierde.

Met deze resultaten eindigde Bax op een tweede plaats in de Grand Prix en staat nu op een gedeelde eerste plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap. In het Paasweekend staat de volgende Grand Prix op het programma in het Nederlandse Oldebroek.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Spanje:
1 Hermans/Musset 43 Pnt
2 Bax/Stupelis 40 Pnt
3 Vanluchene/van den Bogaart 38 Pnt
4 Brown/Chamberlain 36 Pnt
5 Sanders/Kunnas 35 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap Zijspancross:
1 Vanluchene/van den Bogaart 80 Pnt
2 Bax/Stupelis 80 Pnt
3 Hermans/Musset 72 Pnt
4 Willemsen/Rostingt 64 Pnt
5 Sanders/Kunnas 58 Pnt