Foutieve brandstoftest voor Sidecarteam Bax in Grand Prix van Duitsland

25 augustus 2018

Tijdens de Grand Prix Zijspancross van Duitsland in Strassbessenbach is er een benzinemonster genomen van Sidecarteam Bax. Tijdens de controle van de door de FIM gehomologeerde benzine op het laboratorium is een te hoog MON getal geconstateerd. Dit getal moet normaal op 90 staan en stond tijdens de test op 90.6, wat dus betekent dat dit een bijzonder klein verschil is. Omdat het verschil zo minimaal is, heeft het team een second opinion aangevraagd, wat de komende weken in behandeling zal worden genomen.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Wij rijden met door de FIM gehomologeerde benzine. Het verschil van het MON getal is dusdanig klein dat we er vanuit gaan dat er in het laboratorium een fout is gemaakt. We hebben een second opinion aangevraagd en het is afwachten wat hieruit komt. We willen op een eerlijke manier de strijd met de concurrentie aan gaan en het is absoluut niet onze bedoeling om met niet goedgekeurde brandstof te rijden.’’

Sidecarteam Bax is op dit moment in Zwitserland waar ze dit weekend de voorlaatste wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross rijden. Bax staat momenteel op een derde plaats en wil het seizoen op sterke wijze afsluiten!