Sidecarteam Bax pakt podiumplaats in GP zijspancross in Duitsland

22 juli 2018

Sidecarteam Bax is in de Grand Prix Zijspancross in het Duitse Strassbessenbach op het podium geëindigd. Met een vijfde en een derde plaats in de manches wisten ze derde te worden in het dagklassement.

“Ik ben toch wel teleurgesteld. Ik had hoge verwachtingen van vandaag, ook omdat we heel het weekend het snelste waren,” vertelt Etienne.

Omdat ze in de kwalificatieheat problemen kenden, wisten ze hierin niet verder te komen dan een zesde plaats. Dit betekende dat ze in beide manches pas als elfde op mochten rijden naar het starthek waardoor ze er in beide manches niet super bij zaten na de start. “In de eerste manche hebben we 30 minuten lang in gevecht gezeten met VanLuchene. Hij heeft ons de hele manche geblokt en opgehouden waardoor er niet meer in zat dan een vijfde plaats.”

In de tweede manche kwamen Etienne en Kaspars vanaf een achtste plaats terug naar een derde positie. In de laatste drie ronden kwamen ze maar liefst drie seconden per ronde dichterbij de twee koplopers maar helaas kregen ze het gat niet helemaal gedicht waardoor ze genoegen moesten nemen met een derde plaats.

“Het rijden ging lekker maar we hebben het niet om kunnen zetten naar resultaten. Volgende week is de volgende Grand Prix in Letland. We gaan alles op alles zetten om die te winnen.”