Sidecarteam Bax succesvol in druk weekend

16 juli 2018

Sidecarteam Bax heeft een druk weekend achter de rug waarin ze in maar liefst drie wedstrijden aan de start kwamen. Op vrijdag gingen de zijspannen voor de eerste keer van start op het Zwarte Cross Festival. Met duizenden mensen langs het circuit wilden Etienne en Kaspars het beste van zichzelf laten zien.

Een slechte start in de eerste manche zorgde ervoor dat ze van buiten de top tien terug naar voren moesten zien te komen. Alles werd in het werk gesteld om nog zoveel mogelijk combinaties te passeren. Door te blijven vechten tot in de slotfase wisten ze nog op een derde plaats over de finish te komen. In de tweede manche was de start vele malen beter en hadden ze gelijk de tweede plaats in handen. Ze voerden de druk op bij Veldman/Janssens en moesten de manche winnen om de eindzege te pakken. Omdat ze er klaar voor waren om een inhaalmanoeuvre te forceren, reden ze kort achter Veldman. Helaas liep dit fout af want toen Veldman zich vast reed kon Etienne geen kant meer op en kwam tot stilstand. Dit had tot gevolg dat Willemsen/Bax de leiding in de wedstrijd over wisten te nemen. De achtervolging werd ingezet en Bax gooide alles in de strijd om de manche te winnen. Helaas kwam hij net iets tekort en moest genoegen nemen met een tweede plaats, waarmee hij ook tweede werd in het dagklassement.

Op zaterdag stond er een internationale wedstrijd in het Franse Belleme op het programma. Hier waren Etienne en Kaspars helemaal in hun element en wisten alle drie de manches winnend af te sluiten. Snel werd terugreis ingezet want op zondag stond er alweer een wedstrijd om het Belgisch Kampioenschap in Hasselt op de kalender. Helaas kenden Bax/Stupelis hier tegenslag in de eerste manche want door een mechanisch probleem moesten ze vroegtijdig de wedstrijd verlaten. In de tweede manche werden ze derde maar dit was niet het resultaat waarvoor ze waren gekomen!

Aankomend weekend staan Bax/Stupelis aan de start in de Grand Prix van Duitsland op het circuit van Strassbessenbach.