Etienne Bax blijft ondanks pechseizoen positief: ‘WK-titel absoluut niet uit mijn hoofd gezet’

7 juni 2018

Etienne Bax staat, samen met zijn bakkenist Kaspars Stupelis, momenteel zesde in het WK zijspancross. De titelverdediger heeft maar liefst 99 punten achterstand op de koploper.

Dat is veel, maar hij de motorcrosser uit Bergeijk blijft positief over het prolongeren van de WK-titel.

Na vijf races is de achterstand groot, dat komt omdat Bax een pechseizoen kent. Dat weet hij zelf maar al te goed. “In de eerste Grand Prix brak ik mijn sleutelbeen, de achterstand was meteen groot. De tweede race was ik nog niet fit. In de derde race vielen we uit door technische problemen en in de vierde race schoot mijn schouder uit de kom. Het zit nog niet mee.”

‘Geen schrik’

Bax denkt regelmatig aan de pech die hij dit seizoen kent. “Het gaat ook tussen je oren zitten. Het is niet dat ik schrik heb op de motor, maar je gaat wel nadenken. Die laatste klap, in Oekraïne, was echt hard. Toen ben ik echt flink geraakt. Ik heb qua blessures al heel veel meegemaakt in mijn carrière, maar op zo’n moment ga je toch nadenken. Waar gaat het heen? En als je iets niet moet doen, is het nadenken. Het is wel dat je dat gevoel kwijt bent na een goed weekend.”

Klik hier om het volledige artikel te lezen.