Bax/Stupelis maken sterke terugkeer met podiumplaats in GP van Frankrijk

8 april 2018

De zijspancombinatie Bax/Stupelis heeft in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Franse Castelnau de Levis een sterke terugkeer gemaakt. Ondanks dat het pas twee weken geleden is dat Bax zijn sleutelbeen brak in Oss, wist de crosser uit Bergeijk de schade te beperken met een derde plaats.

Op zaterdag liet Bax al zien dat het lekker ging en wist zich in zijn groep als tweede te kwalificeren voor de wedstrijd. “Ik had nog wel last van armpump waarschijnlijk door het ontzien van mijn rechterarm. Van het sleutelbeen zelf heb ik niet erg veel last van,” waren de woorden van Bax na de kwalificatie.

In de manches op zondag merkte Bax al snel dat hij het zijspan in de lange afdalingen met knippen erin niet goed vast had. Wel wist hij de schade met een vijfde en een derde plaats in de manches te beperken en werd hiermee derde in de Grand Prix.

“Ik had liever gewonnen maar denk niet dat we mogen klagen.  Het rijden ging op zich goed maar met die lange afdalingen met knippen heb ik hem gewoon nog niet goed  vast. Voor de tweede manche hebben we de schokbrekers aan de voorkant nog verlengd om niet teveel druk op de voorkant te leggen en dat was wel beter.”

Bax/Stupelis hebben niet veel rust want volgend weekend staat al de volgende Grand Prix op de kalender in het Spaanse Talavera de la Reina.