Etienne Bax erg te spreken over goed verzorgde KNMV trainingsstage in Spanje

30 januari 2018

Etienne Bax is terug in Nederland na een goed verzorgde trainingsstage onder leiding van de KNMV in Spanje.

‘’Marcel Hartman en Carlo Hulsen hadden alles heel goed georganiseerd van circuits tot aan werkplaats, eigen masseur, fysiotherapeut en kok. Voor mij waren dit ideale omstandigheden omdat ik normaal iedere avond aan het bellen was met circuits of we konden komen rijden. Dit soort dingen waren nu allemaal geregeld, wat rust gaf en waardoor ik me helemaal op het rijden kon concentreren,’’ vertelt een enthousiaste Etienne Bax.

Bax is wel blij dat hij weer terug is in Bergeijk want in de maand januari is hij wel geteld zes dagen thuis geweest. De tijd die hij thuis was, is hoofdzakelijk gebruikt voor het klaar maken van zijn nieuwe racetruck.

De tweevoudig wereldkampioen zal zich nu gaan voorbereiden op het trainen op de zandcircuits en zal aanstaande zondag van start gaan in de zijspan seizoensopener op het circuit van Eersel. ‘’Het gevoel met mijn bakkenist Kaspars is goed en de Zabel in combinatie met het WSP frame zijn super. Voor mij is het nu al een prachtseizoen met de trainingsstage in Amerika, het winnen van de Hans de Beaufortbeker en de goed verzorgde KNMV trainingsstage in Spanje.’’

De crosser uit Bergeijk heeft nu nog veel werk te doen om de racetruck op tijd klaar te krijgen voor het seizoen. ‘’Ook dit komt goed. Ik heb van de week ook mijn bus nog verkocht waardoor er nog wat extra werk bij komt. Maar je kent me, als het te makkelijk gaat zijn wij niet van de partij, haha.’’