Etienne Bax in 2018 terug met Kaspars Stupelis van start in het Wereldkampioenschap zijspancross

10 november 2017

Tijdens de premiere van zijn eigen bioscoopfilm ‘’The Hard Way to Win 2’’ heeft Etienne Bax zijn plannen voor seizoen 2018 bekend gemaakt.

Bax zal weer samen gaan rijden met Kaspars Stupelis, waar hij in 2015 voor de eerste keer wereldkampioen mee werd. ‘’Ik weet wat ik kan met Kaspars en ik weet zeker dat ik met hem weer kan strijden voor de wereldtitel in 2018,’’ vertelt Etienne.

De rijder uit Bergeijk werd dit jaar wereldkampioen met Nicolas Musset aan zijn zijde. Toch kozen ze er beiden voor om de samenwerking niet te verlengen. ‘’De afstand die Nicolas telkens vanuit Frankrijk moest afleggen was te groot. Dit is ons tijdens het seizoen een beetje opgebroken maar desalniettemin heeft hij het fantastisch gedaan en zijn we samen wereldkampioen geworden. Nicolas is een hele goede bakkenist maar ik prefereer toch iemand die makkelijker hier kan zijn zodat we meer kunnen trainen en testen.’’

Etienne zal in 2018 opnieuw een gooi doen naar de wereldtitel en zal er alles aan doen om zijn titel te prolongeren. Het wereldkampioenschap gaat op 25 maart van start op Brabantse bodem in Oss. Hier zal Bax sterk aan het seizoen willen beginnen. ‘’Uiteraard zou ik er nog graag een derde wereldtitel bij pakken. Hier zullen we deze winter hard voor gaan werken zodat we klaar zijn voor het nieuwe seizoen. Het is altijd fijn om het kampioenschap in Nederland te kunnen beginnen en Oss is zeker een circuit waar ik graag rijd.’’