Etienne Bax neemt afscheid van Nicolas Musset

20 september 2017

Na een succesvol seizoen waarin Etienne Bax en Nicolas Musset wereldkampioen en Open Nederlands Kampioen zijspancross werden, is in goed overleg besloten om hun wegen te scheiden. ‘’We hebben een geweldig seizoen gehad samen maar de grote afstand die er zit tussen Frankrijk en Nederland is ons opgebroken. Nicolas moest iedere keer 1000 kilometer rijden voordat hij hier was en dat maakte het vaak lastig. Over de kwaliteiten van Nicolas is geen enkele twijfel, het is een topbakkenist,’’ vertelt Etienne Bax.

Omdat aankomend weekend de Sidecarcross of Nations in het Italiaanse Cingoli op het programma staat, heeft Bax de jonge Fin Lari Kunnas aangetrokken. Kunnas is een getalenteerde bakkenist die dit jaar aan de zijde van zijn broer, Riku Kunnas, het volledige wereldkampioenschap heeft gereden en als veertiende is geëindigd.

‘’Voor volgend jaar is er nog niets beslist. Na de nations worden de opties bekeken en beslist over 2018. Ik ben benieuwd hoe het gaat want dit weekend zullen Lari en ik pas voor het eerst samen rijden.’’

Iets wat zeer zeker binnen de plannen van Bax ligt, is dat hij de dingen voor volgend jaar nog professioneler aan wil pakken en opnieuw een gooi wil doen naar de wereldtitel. ‘’We zijn een professioneel sidecarteam en zo moeten we dan ook kunnen werken. Er zal dan ook zeker een bakkenist komen die het hele jaar bij het team in Bergeijk verblijft zodat mocht het nodig zijn, we door de week dingen kunnen testen en genoeg kunnen trainen om goed voorbereid aan de start te komen.’’

De sidecarcross of nations in het Italiaanse Cingoli van aankomend weekend is de laatste wedstrijd van het seizoen voor Sidecarteam Bax. In deze wedstrijd zal hij samen met Willemsen/Bax en Hermans/van Gaalen het Nederlandse team vormen.