Bax/Musset zetten grote stap richting wereldtitel

10 september 2017

Etienne Bax en Nicolas Musset hebben een grote stap gezet richting de wereldtitel in de zijspancross. Bax/Musset wonnen in Duitsland zowel de eerste als de tweede manche en hebben nu een voorsprong van 38 punten in de strijd om de wereldtitel.

De voorbereiding voor de Grand Prix in het Duitse Rudersberg verliep alles behalve voorspoedig. Etienne Bax kampte met een ontsteking in zijn tand en moest hiervoor op vrijdag en zaterdag nog op bezoek bij een lokale tandarts. Deze kon helaas geen medicatie voorschrijven in verband met de dopingregels en ook trekken was geen optie. Hierdoor moest Bax veel pijnstillers slikken om als nog van start te kunnen gaan.

Het circuit in Duitsland lag het zijspan duo goed en zowel in de eerste als de tweede manche wisten ze na een goede start de overwinning naar zich toe te trekken. “Het viel niet mee, wat een zwaar weekend, maar we hebben gewonnen en dat is het belangrijkste. Nog twaalf punten te gaan en dan zijn we er,” aldus Etienne Bax.

De laatste Grand Prix van het wereldkampioenschap wordt aankomend weekend verreden op circuit “de Herikerberg” in Markelo. Hier verdedigen Bax/Musset een voorsprong van achtendertig punten op Giraud/Mucenieks.

Daguitslag GP Zijspancross Duitsland:
1 Bax/Musset 50 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 42 Pnt
3 Daiders/Stupelis 36 Pnt
4 Willemsen/Bax 34 Pnt
5 Wilkinson/Chamberlain 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 545 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 507 Pnt
3 Willemsen/Bax 476 Pnt
4 Brown/Miljard 366 Pnt
5 Cermak/Cermak 361 Pnt