Bax/Musset doen goede zaken met Grand Prix winst in Zwitserland

28 augustus 2017

De zijspancombinatie Bax/Musset heeft in de Grand Prix van Zwitserland goede zaken gedaan in de strijd om de wereldtitel. Nadat ze in de eerste manche op een tweede plaats over de finish waren gekomen, reden ze in de tweede manche een dijk van een inhaalrace waarin ze met hele snelle rondetijden de winst nog naar zich toe wisten te trekken. Met een 2-1 in de manches wonnen ze de Grand Prix.

Ondanks dat Bax/Musset nog steeds aan de leiding stonden in het wereldkampioenschap liep het allemaal niet zoals het moest. ‘’Dit begon te knagen aan ons vertrouwen en we hadden hier echt een goed resultaat nodig, we stonden tenslotte nog maar 8 punten voor in de strijd om de wereldtitel,’’ vertelt Etienne.

Op zaterdag was zijn strijdlust gelijk te zien in de kwalificatieheat. Hij ging de strijd aan met Willemsen/Bax en ondanks dat hij de heat net niet winnend af wist te sluiten, liet hij zien dat hij de snelheid had om mee te kunnen strijden voor de winst.

Met vertrouwen begonnen ze aan de voorbereiding op de eerste manche. Toen het starthek viel kwamen ze niet heel goed weg en ondervonden hinder van een valpartij van de combinatie Vanluchene in de eerste bocht. Vervolgens kwamen ze in een hoog tempo terug naar een tweede plaats. Alles werd op alles gezet om Giraud/Mucenieks te achterhalen maar dit lukte niet waardoor ze met een achterstand van zeven seconden als tweede over de finish kwamen.

Met een voorsprong van vijf punten begonnen ze aan de tweede manche. Ditmaal kwamen ze nog minder goed weg bij de start en hadden veel werk te doen om terug naar voren te komen. Alles werd op alles gezet en de ene na de andere combinatie werd een plaats terugverwezen. In het midden van de wedstrijd begonnen ze zich met het gevecht om de koppositie te bemoeien. Ze wisten door te stoten naar een derde plaats en niet veel later wisten ze ook de tweede plaats van Giraud over te nemen. Er volgde een spannende strijd met Willemsen maar toch was het Bax die aan het langste eind trok en de manche won voor Willemsen.

Met een 2-1 in de manches wonnen Etienne en Nicolas de Grand Prix en omdat Giraud in de tweede manche uitviel, hebben ze hun voorsprong uit weten te bouwen naar dertig punten. Er staan nog twee wedstrijden op het programma waarvan de eerstvolgende over twee weken is in het Duitse Rudersberg.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Dit hadden we echt nodig. De laatste paar weken konden we het tempo niet aan en het rijden ging moeizaam. Dit weekend hadden we weer veel strijdlust en hebben we alles gegeven wat we hadden. Vooral in de tweede manche hebben we gevochten voor wat we waard waren en laten zien dat we voor overwinningen kunnen strijden. Ik kijk uit naar de laatste twee wedstrijden en we gaan er alles aan doen om de wereldtitel binnen te halen.’’

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Zwitserland:
1 Bax/Musset 47 Pnt
2 Willemsen/Bax 40 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 40 Pnt
4 Cermak/Cermak 34 Pnt
5 Burgler/Betschart 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 495 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 465 Pnt
3 Willemsen/Bax 442 Pnt
4 Hermans/van Gaalen 338 Pnt
5 Brown/Miljard 335 Pnt