Sidecarteam Bax tweede in Grand Prix van Estland maar leveren punten in

20 augustus 2017
Sidecarteam Bax is in de Grand Prix van Estland op een tweede plaats geeindigd. In de eerste manche reden ze na een slechte start een knappe inhaalrace en wisten nog als vierde te finishen. In de tweede manche kwamen ze als tweede binnen en verzekerden zich hiermee van een tweede plaats in het dagklassement. Toch verloor team Bax in deze Grand Prix tien punten op Giraud/Mucenieks waardoor hun voorsprong is geslonken naar 8 punten.
‘’In de eerste manche kwamen we vanaf een veertiende plaats terug naar een vierde positie. Ook in de tweede manche kwamen we niet helemaal lekker weg bij de start en kwamen toen vanaf een zesde plaats terug naar een tweede positie, mede omdat Willemsen/Bax ten val kwamen. Het lijkt een goed weekend voor ons maar toch hebben we tien punten verloren op Giraud,’’ vertelt een teleurgestelde Etienne Bax.
Bax deed er alles aan om op het circuit van Kivioli het tempo op te voeren maar kon het verschil ten opzichte van de concurrentie gedurende het weekend niet weg werken. ‘’In beide manches reden we stabiele rondetijden maar de tijden waren gewoon 1 tot 1,5 sec te langzaam. Ik snap niet hoe dit kan maar daar gaan we deze week over nadenken zodat we volgend weekend bij de volgende Grand Prix in Zwitserland weer sterk terug kunnen komen.’’
Met nog drie wedstrijden te gaan staat Sidecarteam Bax aan de leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap met een voorsprong van acht punten op Giraud/Mucenieks. Volgend weekend gaat het kampioenschap verder in het Zwitserse Roggenburg.
Daguitslag GP Zijspancross Estland:
1 Giraud/Mucenieks 50 Pnt
2 Bax/Musset 40 Pnt
3 Willemsen/Bax 40 Pnt
4 Veldman/van den Bogaart 36 Pnt
5 Daiders/Stupelis 31 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 448 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 440 Pnt
3 Willemsen/Bax 402 Pnt
4 Brown/Miller 308 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 298 Pnt