Sidecarteam Bax terug aan de leiding in het wereldkampioenschap

9 juli 2017

Sidecarteam Bax heeft de leiding in de tussenstand om het wereldkampioenschap terug in handen. Tijdens de zevende wedstrijd in het Belgische Lommel scoorden Etienne en Nicolas goed en wisten met een derde en een eerste plaats in de manches tweede te worden in de Grand Prix. Hiermee maakten ze zoveel punten goed op Giraud/Mucenieks dat ze nu aan de leiding staan met een voorsprong van 6 punten.

Etienne en Nicolas wisten dat ze op het zware zandcircuit van Lommel punten goed zouden kunnen maken op de concurrentie. Maar ook wisten ze dat een foutje hier in een klein hoekje zit waardoor dingen heel anders kunnen lopen dan je op voorhand denkt. Dit gebeurde in de kwalificatieheat toen ze aan de leiding reden en ten val kwamen. Gelukkig wisten ze de schade te beperken en kwamen als tweede over de finish.

Ook in de eerste manche kwamen ze in de problemen. Bax/Musset kwamen op een tweede plaats uit de start en volgden de leiders. ‘’Het circuit is zwaar maar niet zo zwaar dat je makkelijk kunt inhalen. We hebben het een aantal keren geprobeerd bij Willemsen maar konden ze niet passeren. Toen we tussen de achterblijvers kwamen, kwam er een combinatie vlak voor ons ten val en hier reden we achterop. We verloren de tweede plaats aan Veldman en hebben alles geprobeerd om deze positie terug te veroveren. Helaas gebeurde er telkens wel iets waardoor dit niet lukte en we genoegen moest nemen met een derde plaats,’’ aldus een redelijk tevreden Etienne Bax na de eerste manche.

In de tweede manche kwamen ze slecht weg bij de start en moest van buiten de top vijf terug naar voren zien te komen. Met een goed ritme vlogen ze naar voren en het duurde dan ook niet lang voordat ze de tweede plaats in handen kregen. Vervolgens begonnen ze te jagen op Willemsen/Bax. Net als in de eerste manche slaagden ze er lange tijd niet in om een inhaalmanoeuvre te forceren. Toch kwam dit moment er in de slotfase waardoor Etienne en Nicolas als winnaars over de finish kwamen en hiermee tweede werden in de Grand Prix.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan ze nu weer aan de leiding met een voorsprong van 6 punten op Giraud/Mucenieks. Het team heeft nog geen rust want volgend weekend staat al de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Strassbessenbach.

Daguitslag Grand Prix Zijspancross Lommel:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Musset 45 Pnt
3 Veldman/van den Bogaart 42 Pnt
4 Vanluchene/Kurpnieks 34 Pnt
5 Dierckens/Rostingt 30 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 274 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 268 Pnt
3 Willemsen/Bax 248 Pnt
4 Brown/Miljard 206 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 199 Pnt