Etienne Bax verheugt zich op GP Lommel: ‘alles doen om dat rode nummerbord terug te krijgen’

5 juli 2017

Met een ijzersterke overwinning in de Grand Prix van Iffendic is zijspancrosser Etienne Bax weer helemaal terug in de strijd om de wereldtitel.

De waaghals uit Bergeijk gaat zondag proberen om het gat van slechts negen punten te dichten. ‘We gaan er alles aan doen om dat rode nummerbord weer terug te krijgen.’
Het zijn een rumoerige twee weken geweest voor Bax. Eerst was er dat akkefietje met zijn broertje Robbie na het gewonnen Open Nederlands Kampioenschap in Valkenswaard en afgelopen vrijdag werden Bax’ WK-punten afgepakt die hij verdiende tijdens de GP van Chaumant. Daar bleek dat de wereldkampioen van 2015 reed met onreglementaire benzine. Het kostte Bax en zijn bakkenist Nicolas Musset liefst 47 WK-punten.
“Zonder dat hadden we zelfs dik bovenaan gestaan”, aldus Bax, terwijl op de achtergrond duidelijk het rumoer is te horen van een grote groep mannen. “Komend weekend tijden we in Lommel en veel ploegen verblijven hier in de buurt van Bergeijk. We zaten net aan de koffie samen”, verduidelijkt hij.
Klik hier om het hele artikel te lezen!