Sidecarteam Bax blijft op titelkoers in het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross

18 juni 2017

Sidecarteam Bax blijft op titelkoers in het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross. Tijdens de voorlaatste wedstrijd op het bosrijke circuit van Holten leken de titelkansen na de eerste manche verkeken.

‘’Na een matige start in de eerste manche kwamen we van rond de vijfde plaats terug naar voren. In het midden van de wedstrijd namen we de koppositie in handen en waren op koers om de manche te winnen. Echter door een probleem met de ontsteking kwamen we stil te staan waardoor we niet tot scoren kwamen. Ik was diep teleurgesteld omdat de kansen op de titel verkeken leken te zijn,’’ vertelt Etienne Bax.

In de tweede manche reden Bax/Musset een dijk van een inhaalrace want door een bijzonder slechte start moesten ze helemaal vanuit de achterhoede terug komen. Ze kwamen helemaal terug naar een tweede plaats en scoorden hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap. Omdat Daniel Willemsen en Robbie Bax in de tweede manche niet tot scoren kwamen, blijft het verschil met alleen de wedstrijd in Valkenswaard nog te gaan, tien punten in het voordeel van Bax/Musset.

‘’Het rijden ging lekker in de tweede manche. We gaan met een voorsprong van tien punten naar Valkenswaard. We hebben een grote kans om kampioen te worden maar de titel is pas binnen als de vlag voor de laatste keer gevallen is. Het gaat in ieder geval spannend worden.’’

De laatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross wordt aanstaande zondag verreden in Valkenswaard.

Daguitslag ONK Zijspancross Holten:
1 Hermans/van Gaalen 100 Pnt
2 Veldman/van den Bogaart 82 Pnt
3 van Werven/van der Putten 76 Pnt
4 Keuben/Snell 71 Pnt
5 Keuben/Rietman 71 Pnt
12 Bax/Musset 45 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Bax/Musset 353 Pnt
2 Willemsen/Bax 343 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 341 Pnt
4 Veldman/van den Bogaart 329 Pnt
5 van de Lagemaat/de Laat 263 Pnt