Bax/Musset vergroten voorsprong in de strijd om de wereldtitel in Letland

11 juni 2017
Sidecarteam Bax heeft haar voorsprong in de tussenstand om het wereldkampioenschap met drie punten weten te vergroten. In de vijfde wedstrijd in het Letse Kegums wisten ze zich als tweede te kwalificeren en begonnen met veel vertrouwen aan de eerste manche.
Een goede start zorgde ervoor dat Etienne en Nicolas de wedstrijd goed konden overzien totdat ze in de problemen kwamen. ‘’In de tweede ronde schoot de dodemansknop eruit, wat tot gevolg had dat we stil vielen. Pas op een zevende plaats kwamen we terug in de wedstrijd en moesten toen een inhaalrace rijden,’’ vertelt een teleurgestelde Etienne Bax. In het resterende deel van de wedstrijd gaven ze alles en wisten er nog een vierde plaats uit te halen.
In de tweede manche revancheerden ze zich en wisten ze na het pakken van een goede start al snel de leiding in de wedstrijd in handen te nemen. Bax controleerde vanaf dat moment de wedstrijd en pakte de volle 25 punten in de tweede manche.
Met een 4-1 in de manches eindigde Bax op een tweede plaats in het dagklassement en heeft hiermee zijn voorsprong in de tussenstand om het wereldkampioenschap weten te vergroten naar dertien punten. De zesde ronde om het wereldkampioenschap staat gepland op 2 juli in het Franse Iffendic maar voordat het zover is staan er voor Sidecarteam Bax eerst nog twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap op het programma, te weten Holten (18 juni) en Valkenswaard (25 juni).
Daguitslag WK Zijspancross in Letland:
1 Willemsen/Bax 47 Pnt
2 Bax/Musset 43 Pnt
3 Giraud/Mucenieks 40 Pnt
Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 226 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 213 Pnt
3 Willemsen/Bax 203 Pnt
4 Brown/Miljard 155 Pnt
5 Vanluchene/Kurpnieks 132 Pnt