Manchezege voor Bax/Musset in Grand Prix van de Oekraïne

7 mei 2017

Sidecarteam Bax heeft in de tweede wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in de Oekraine een manchezege weten te boeken.

In de eerste manche kwam Bax in de tweede ronde ten val en moest hierdoor van ver terug komen. Alles werd op alles gezet en toch wisten ze er nog een zevende plaats uit te halen. In de tweede manche stelden ze orde op zaken en wisten ze de manche winnend af te sluiten. Ondanks de mindere uitslag in de eerste manche wisten ze in het dagklassement toch nog derde te worden.

Na de winst in Oldebroek verscheen de Nederlands/Franse combinatie met de rode leidersplaat aan de start. Op zaterdag zaten Bax/Musset gelijk in een goed ritme en wisten in de trainingen een eerste en een tweede tijd op de klokken te zetten. In de kwalificatieheat kwamen ze op een derde plaats uit de start. In de beginfase hadden ze even tijd nodig om Willemsen/Bax te passeren waardoor Giraud/Mucenieks een gat konden slaan. Op het moment dat Bax/Musset aankwamen op een tweede plaats, keken ze al tegen een achterstand aan van 5.5 sec. Bax zette een hoog tempo in en wist zijn achterstand te verkleinen naar 3.5 sec maar kon het gat niet helemaal gedicht krijgen waardoor ze genoegen namen met een tweede plaats.

De eerste manche begon met een tegenslag in de tweede ronde want hierin kwamen ze redelijk hard ten val en dit zorgde ervoor dat ze teruggeslagen werden tot in de achterhoede. Met een goed tempo baanden ze zich een weg naar voren en kwamen na een zwaar bevochten wedstrijd op zevende plaats over de finish.

In de tweede manche kenden Bax/Musset een makkelijkere manche en kwamen als winnaars over de finish. Saillant detail was wel dat Team Bax het laatste deel van de manche met een afgebroken bakbeugel reed. “We hebben nog drie punten voorsprong en het belangrijkste, de red plate, gaat weer mee naar Bergeijk,” aldus een opgeluchte Etienne Bax.

Volgende week staat de volgende wedstrijd voor het wereldkampioenschap op het programma in Tsjechische Kramolin.

Daguitslag WK Zijspancross Oekraine:
1 Willemsen/Bax 45 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 44 Pnt
3 Bax/Musset 39 Pnt
4 Brown/Miljard 38 Pnt
5 Cermak/Cermak 33 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap zijspancross:
1 Bax/Musset 89 Pnt
2 Giraud/Mucenieks 86 Pnt
3 Brown/Miljard 71 Pnt
4 Willemsen/Bax 69 Pnt
5 Hermans/van Gaalen 54 Pnt