Bax/Musset winnen ook tweede ONK Zijspancross in Varsseveld

19 maart 2017

Etienne Bax en Nicolas Musset hebben de tweede wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Varsseveld weten te winnen. Bax won op overtuigende wijze de eerste manche en dit was voldoende om de eindzege te pakken. In de tweede manche werd de wedstrijd na zeven minuten afgevlagd en niet opnieuw verreden waardoor de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag was.

Op vrijdag lag het circuit van Varsseveld er perfect geprepareerd bij maar door de vele regen die er daarna nog viel, veranderde het circuit snel en lag er in de training veel modder op de baan. Sidecarteam Bax verkende rustig het circuit en wist na verschillende keren aangezet te hebben, een tweede tijd op de klokken te zetten.

In de eerste manche zat Bax er goed vooraan bij na de start en kon op een derde plaats aan de wedstrijd beginnen. Al snel wisten ze door te stoten naar een tweede plaats en gingen in de aanval op Willemsen/Bax. Met een mooie inhaalmanoeuvre wisten ze in het midden van de wedstrijd de koppositie over te nemen en reden vervolgens weg. Na hun zege in de eerste wedstrijd in Lochem voegde Bax er opnieuw een manchezege aan toe en kwam als winnaar over de finish.

Omdat er in de tweede manche na zeven minuten een ongeval gebeurde waarbij Julian Veldman en Jorrit van der Putten betrokken waren, werd de wedstrijd vroegtijdig afgevlagd en werd niet meer opnieuw verreden. Omdat nog niet de helft van de wedstrijd erop zat, telde de uitslag niet en was de uitslag van de eerste manche tevens de daguitslag.

Bax/Musset wonnen dus het ONK Zijspancross in Varsseveld en hebben hiermee hun voorsprong in de strijd om de Nederlandse titel uit weten te bouwen naar 13 punten! Het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross wordt vervolgd op zondag 30 april in Oss!

Daguitslag ONK Zijspancross Varsseveld:
1 Bax/Musset
2 Willemsen/Bax
3 Hermans/van Gaalen
4 van Daele/van den Bogaart
5 Santermans/Daiders

Tussenstand ONK Zijspancross na twee wedstrijden:
1 Bax/Musset 141 Pnt
2 Willemsen/Bax 128 Pnt
3 van Daele/van den Bogaart 118 Pnt
4 Veldman/van der Putten 114 Pnt
5 Santermans/Daiders 110 Pnt