Bax/Musset winnen ONK zijspancross Lochem

6 maart 2017

Bax/Musset hebben de eerste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Lochem weten te winnen. Op gecontroleerde wijze wisten ze de eerste manche naar hun hand te zetten. In de tweede manche hadden ze een mooi gevecht met Willemsen/Bax totdat ze ten val kwamen en genoegen moesten nemen met een derde plaats. Wel was deze derde plaats nog ruim voldoende om de dagzege naar hun toe te trekken.

De publieke belangstelling was groot voor deze eerste ONK proef van het seizoen. In de tijdtraining waren het Etienne Bax met bakkenist Nicolas Musset die snelste tijd op de klokken wisten te zetten.

In de eerste manche kwamen Bax/Musset goed weg bij de start en konden in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. Op een derde plaats kwamen ze uit de eerste ronde en gingen in de aanval op Willemsen/Bax. Niet veel later namen ze de tweede plaats over en loerden op een gaatje bij van Daele/van den Bogaart. Geconcentreerd rijdend gingen ze over het circuit en wisten in het midden van de wedstrijd de koppositie over te nemen. Met een straf tempo wisten ze een voorsprong op te bouwen en reden onbedreigd naar de zege.

In de tweede manche wisten ze opnieuw een goede start te pakken en kwamen op een tweede plaats over de eerste springbult gesprongen. Gelukkig gingen ze in de aanval op Willemsen/Bax en wisten tijdens de eerste ronde al door te stoten naar de koppositie. Willemsen gaf zich niet zomaar gewonnen en er ontstond dan ook een mooi gevecht. Etienne had de strategie om zijn krachten een klein beetje te sparen en zag Willemsen langszij komen. Hij volgde Willensen op de voet en ging na een aantal ronden terug in de aanval om de koppositie terug in handen te nemen. Helaas kwamen ze hierbij verkeerd uit en dit had een valpartij tot gevolg. Bax/Musset vielen hierbij terug naar een derde plaats en omdat de tijd tot aan de finish erg kort was, moesten ze in deze manche genoegen nemen met een derde positie.

Commentaar Etienne Bax: ‘’Het is een goede start van het ONK seizoen. Vorig jaar stonden we er een stuk slechter voor dan nu. Nicolas en ik hebben de afgelopen paar weken een goede progressie geboekt en hier ben ik erg blij mee. Ook de komende weken zullen er veel zandtrainingen op het programma staan zodat we in de volgende ONK wedstrijd in Varsseveld weer sterk voor de dag kunnen komen.’’

Met de overwinning in de eerste manche en de derde plaats in de tweede manche wist Team Bax de overwinning naar zich toe te trekken en zijn zij de eerste leiders van het ONK 2017. De volgende wedstrijd voor het ONK is over twee weken in Varsseveld.

Daguitslag ONK Zijspancross in Lochem:

1 Etienne Bax/ Nicolas Musset 91 Pnt
2 Daniel Willemsen/Robbie Bax 83 Pnt
3 Jason v Daele/Ben vd Bogaert 80 Pnt
4 Julian Veldman/Jorrit vd Putten 79 Pnt
5 Kristof Santermans/Lauris Daiders 74 Pnt