Bax/Musset winnen zijspan seizoensopener in Eersel

12 februari 2017

Etienne Bax en Nicolas Musset hebben vandaag de zijspan seizoensopener in Eersel weten te winnen. Bax deed dit met een derde plaats in de eerste manche en een overwinning in de tweede manche.

Ondanks het winterweer van de afgelopen dagen had de club alles in het werk gesteld om er een goed berijdbaar circuit neer te leggen. Hier waren ze goed in geslaagd en dit zorgde ervoor dat veel rijders naar Eersel waren gekomen om hun eerste meters van het seizoen te kunnen maken.

Bax heeft tot op dit moment twee goede winterstages in Spanje achter de rug maar had nog niet veel met zijn nieuwe bakkenist in het zand gereden. ‘’Op het zand moet Nicolas zijn techniek nog een klein beetje aanpassen. Hier zullen we samen nog wat extra op moeten trainen maar ik heb er vertrouwen in dat we dit tijdens de eerste ONK in Lochem een heel eind onder de knie hebben. Tot die tijd blijven we trainen en testen zodat we daar op een zo sterk mogelijke manier aan de start kunnen verschijnen,’’ vertelt een tevreden Etienne Bax.

Bax pakte vandaag de dagzege met een derde en een eerste plaats in de manches. Van Werven/van der Putten werden tweede in het dagklassement (1-3) en Clohse/Haller maakten het podium compleet met een derde plaats (2-2).

Daguitslag:

1 Bax/Musset 45 Pnt
2 van Werven/van der Putten 45 Pnt
3 Clohse/Haller 44 Pnt
4 van de Lagemaat/de Laat 31 Pnt
5 Visscher/Visscher 30 Pnt