Gebroeders Bax winnen het ONK zijspancross in Markelo

11 september 2016

Na een moeilijke seizoensstart in het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross hebben gebroeders Bax tijdens de laatste wedstrijd in Markelo laten zien wat ze waard zijn. Overtuigend wisten ze beide manches te winnen en stonden aan het einde van de dag trots op het hoogste schavot.

“Ik rijd altijd graag in Markelo en om dan de wedstrijd winnend af te sluiten is super”, waren de woorden van een tevreden Etienne Bax.

In de eerste manche kwam Bax na een top vijf start hard naar voren. Het duurde niet lang voordat hij de tweede plaats in handen nam en druk begon uit te oefenen op Hendrickx/van den Bogaart. Al snel vond Bax een plaats waar hij de koppositie over kon nemen. Hij gooide er een straf tempo op maar net toen hij iets weg begon te lopen werd de manche vanwege een ongeval afgevlagd. Omdat er al meer dan een halve wedstrijd verreden was, hoefde er geen herstart aan te pas te komen en won Bax de eerste manche.

In de tweede manche maakten ze het zichzelf makkelijker door gelijk kopstart te pakken. Ze reden een gecontroleerde wedstrijd en wisten Hermans/van Gaalen op veilige afstand te houden zodat ze onbedreigd naar de zege konden rijden.

“Het ging in beide manches lekker. Ik ben blij dat we ook op Nederlandse bodem hebben laten zien dat we nog lang niet afgeschreven zijn. Het was een lange weg maar nu ben ik weer bijna op mijn oude niveau waardoor ik de komende wedstrijden positief tegemoet zie”, aldus Bax.

Volgend weekend staat voor gebroeders Bax de laatste wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Duitse Rudersberg.

Uitslag Eerste manche:
1) Bax – Bax
2) Hendrickx – v.d. Bogaart
3) Hermans – van Gaalen
4) Willemsen – Rostingt
5) Adriaenssen – Daiders

Uitslag tweede manche:
1) Bax – Bax
2) Hermans – van Gaalen
3) Willemsen – Rostingt
4) Adriaenssen – Daiders
5) van Werven – v.d Putten