Etienne en Robbie Bax scheiden hun wegen aan het eind van 2016

18 augustus 2016

Etienne en Robbie Bax gaan op het einde van het seizoen op sportief vlak, na goed overleg ieder hun eigen weg. Nadat gebroeders Bax dit jaar een stijgende lijn hebben laten zien in het wereldkampioenschap zijspancross, is toch besloten dat Etienne en Robbie aan het einde van dit seizoen uit elkaar gaan. Voor beiden is dit een hele moeilijke beslissing. ‘’Robbie is een super goede bakkenist maar we passen qua rijden niet bij elkaar vertelt Etienne Bax.

Op woensdagavond is het team samen gekomen en is er uitvoerig over gesproken. Omdat het om familie gaat is zo’n beslissing natuurlijk extra lastig. ‘’Robbie is mijn broer waar je natuurlijk ook het beste voor wil en dat maakt zo’n gesprek natuurlijk extra moeilijk. Gelukkig zijn we er met allen op een positieve manier uitgekomen en zullen we beiden aan het einde van dit jaar onze eigen weg gaan’’.

Er staan voor gebroeders Bax nog een aantal grote wedstrijden op het programma dit seizoen: twee Grand Prix’s, 1 ONK zijspancross, Sidecarcross of Nations en twee wedstrijden om het Belgisch Kampioenschap. ‘’We gaan er het hoogst haalbare uithalen want momenteel zijn we samen goed in vorm. We gaan er alles aan doen om nog in de top drie van het wereldkampioenschap te eindigen’’.

Met nog twee wedstrijden om het wereldkampioenschap te gaan staan gebroeders Bax op een vierde plaats in de tussenstand. In het weekend van 27 en 28 augustus wordt de voorlaatste wedstrijd verreden op het circuit van Roggenburg in Zwitserland.

Sidecarteam Bax wil Robbie bedanken voor zijn geweldige inzet en wenst hem alle succes toe voor de toekomst!