Gebroeders Bax houden schade beperkt na slechte startpositie in GP van Letland

31 juli 2016

Gebroeders Bax hebben in de Grand Prix Zijspancross in het Letse Stelpe de schade beperkt weten te houden. Door een mechanisch probleem in de kwalificatieheat moesten ze noodgedwongen de wedstrijd verlaten, wat betekende dat ze in beide manches op zondag vanaf de tweede startrij moesten starten.

‘’We mochten pas als 26ste oprijden naar het starthek. In de eerste manche reden we van plaats 27 naar een achtste plaats. In de tweede manche konden we verder terug komen en wisten we ons vanaf een zesentwintigste plaats nog terug te vechten naar een vijfde plaats. Op zich zijn dit geen slechte resultaten maar dit is niet waarvoor we hier zijn,’’ aldus een lichtelijk teleurgestelde Etienne Bax.

Na acht wedstrijden staan gebroeders Bax op een zesde plaats in de tussenstand om het wereldkampioenschap maar het verschil met de vierde combinatie bedraagt slechts zeven punten. Aankomend weekend gaat het wereldkampioenschap verder in het Estse Kivioli.