Sidecarteam Bax terug in de top vijf van het WK Zijspancross

17 juli 2016

Het was een lange weg maar vandaag tijdens de Grand Prix Zijspancross in het Duitse Strassbessenbach is Sidecarteam Bax terug in de top vijf in de tussenstand van het wereldkampioenschap gekomen.

Na zijn overwinning in de Belgische Grand Prix in Genk hoopte Bax om ook hier in Duitsland op het podium te finishen. Helaas is dat met een vierde en een zesde plaats in de manches niet gelukt en moesten ze genoegen nemen met een vijfde plaats in het dagklassement.

‘’We hadden gehoopt op meer maar we hebben dit weekend een paar kleine probleempjes gekend. Dit is absoluut geen excuus maar we zijn er na onze moeizame start van het seizoen blij om dat we weer competitief zijn en mee strijden in de top vijf van het wereldkampioenschap. Vanaf hier kunnen we weer verder bouwen en hopelijk kunnen we in de rest van het seizoen nog mooie dingen laten zien’’: aldus Etienne Bax.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap is Bax opgeklommen naar een vijfde plaats en kijkt tegen een achterstand aan van 32 punten op Giraud/Musset, die vierde staan in de tussenstand. Over twee weken gaat het kampioenschap verder in het Letse Stelpe.

Overall results Grand Prix of Germany:
1 Adriaenssen/Daiders 47 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 45 Pnt
3 Brown/Chamberlain 42 Pnt
4 Giraud/Musset 34 Pnt
5 Bax/Bax 33 Pnt

World Championship Standings:
1 Adriaenssen/Daiders 284 Pnt
2 Hendrickx/van den Bogaart 265 Pnt
3 Brown/Chamberlain 234 Pnt
4 Giraud/Musset 215 Pnt
5 Bax/Bax 183 Pnt