Sidecarteam Bax grijpt net naast podiumplaats in het ONK Zijspancross in Mill

22 mei 2016
Sidecarteam Bax heeft tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross in Mill net naast het podium gegrepen.
Een vierde plaats in het dagklassement is een hele verbetering ten opzichte van de eerste drie ONK wedstrijden en het moge dan ook duidelijk zijn dat gebroeders Bax de stijgende lijn steeds verder aan het uitbouwen zijn. ‘’Ik denk dat dit voor nu een beetje onze plaats is’’: vertelt de goedlachse Etienne Bax.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om het span naar de wensen van Etienne en Robbie af te stellen. Het begint dan ook steeds beter te gaan en dit was in de training ook duidelijk te zien. Er werd een goede tweede tijd neergezet waarmee de gebroeders Bax met vertrouwen aan de eerste manche konden beginnen.

In zowel de eerste als de tweede manche kwam Bax niet goed weg bij de start. ‘’De starts wilden niet echt lukken vandaag maar in beide manches konden we goed naar voren komen en hebben we weinig geks meegemaakt. Dit resulteerde in twee keer een vierde plaats’’.  Etienne en Robbie misten hiermee op slechts 1 punt het dag podium vandaag.

Gebroeders Bax hebben nu drie weken de tijd om aan hun vorm te werken voordat de vierde wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma staat in het Duitse Schopfheim. ‘’We blijven hard werken en we komen terug, hopelijk binnen afzienbare tijd’’: aldus een gemotiveerde Etienne Bax.
Daguitslag ONK Zijspancross Mill:
1 Hendrickx/van den Bogaart 95 Pnt
2 Adriaenssen/Daiders 95 Pnt
3 Hermans/van Gaalen 77 Pnt
4 Bax/Bax 76 Pnt
5 Veldman/van der Putten 76 Pnt