Gebroeders Bax krijgen tegenslag voor de kiezen in de GP van Frankrijk

15 mei 2016

Gebroeders Bax hebben in de derde wedstrijd om het wereldkampioenschap zijspancross in het Franse Brou een tegenslag voor de kiezen gehad.

Nadat ze in de eerste manche op een achtste plaats over de finish waren gekomen, leken ze in de tweede manche zesde te gaan worden. Echter in de laatste ronde raakten ze een steen die het carter doorboorde waardoor ze uiteindelijk met een vastloper kwamen te staan en de finish niet haalden.

Het weekend begon op zaterdag niet lekker voor de gebroeders Bax. ‘’Het ritme is er niet, ik heb geen goed gevoel op motor’’: klaagde Etienne na de tijdtraining. Bax kwalificeerde zich uiteindelijk als zesde in zijn groep maar was verre van tevreden.

Na veel nagedacht te hebben en overleg met het team was Etienne vastbesloten om er op zondag het beste van te maken. ‘’Ik heb op zondagochtend een goed gesprek gehad met Daniel Willemsen en zijn bemoedigende woorden hielpen wel. Ik zal nooit opgeven en er altijd voor 200% voor gaan’’: vertelde Etienne voor de start van de eerste manche want hij besefte zich goed dat het tussen de oren goed moet zitten om goed te kunnen presteren.

In de eerste manche werden de gebroeders Bax achtste maar in de tweede manche leken ze op een zesde plaats af te stevenen. Helaas vielen ze zes bochten voor de finish uit omdat ze een dikke steen op het circuit hebben geraakt die het carter verwoeste. Alle olie liep eruit en dit had een vastloper tot gevolg.

‘’Mentaal was het een heel zwaar weekend voor mij. Ik vind het moeilijk om als wereldkampioen op een achtste plaats rond te moeten rijden. We hebben nu vier weken de tijd tot aan de volgende Grand Prix en we hopen dat dit genoeg is om ons goed voor te bereiden en nog het nodige te testen zodat we weer een gooi kunnen doen naar het podium’’: aldus Etienne Bax.

In de tussenstand om het wereldkampioenschap staan de gebroeders Bax na de Grand Prix in Frankrijk op een achtste plaats. Over vier weken staat de volgende Grand Prix op het programma in het Duitse Schopfheim.

Tussenstand Wereld Kampioenschap Zijspancross:
1) Willemsen – Beunk 122
2) Brown – Chamberlain 112
3) Adriaenssen – Daiders 107
4) Vanluchene – Kurpnieks 103
5) Giraud – Musset 100
6) Hendrickx – v.d. Boogaart 100
7) Cermak – Cermak 76
8) Bax – Bax 68
9) Hermans – van Gaalen 67
10) Santermans – Mucenieks 57